4 aprilie 2009

Tu mergi azi la vot?

Au mai ramas 7 ore pina merg la vot. In sfirsit am decis pentru cine sa-mi dau votul. Greu mi-a mai fost...
Voi vota la ora 7 dimineata. Nu ... nu din cauza ca vreau sa fiu prima la urnele de vot sau ca sufar de insomnie, dar deoarece sunt observator national la sectiile de votare speciale pentru persoanele din stinga Nistrului. Va fi interesant sa vedem daca ajung cele 14500 buletine de vot pe care CEC le-a repartizat celor 10 sectii de votare, deschise pentru 223 580 alegatori din regiunea transnistreana. (Mai multe detalii aici)

Azi am facut o mica vizita de monitorizare sa vedem daca sectiile de votare sunt pregatite pentru "The DAY" :). Am fost la secttile de votare din satele: Cocieri, Molovata Noua si Dorotcaia.

Sumarul concluziilor:

- Sectia de votare nr. 4 din Cocieri nu era pregatita deloc. Era doar deridicatoare. Sala nu era amenajata. Un lucru mi-a parut straniu si dubios: presedintele sectiei de votare lipsea, il astepta doar un barbat. Acesta a vorbit cu mine in rusa. S-a prezentat ca reprezentant al CEC, insa afara il astepta o masina cu numere transnistrene, in care era o domnisoara. Strange ...

- Sectia de votare nr. 5 din Molovata Noua a fost cea mai pregatita. Listele electorale atirnau frumos pe fringhie ca rufele la uscat. Sectia era deja pazita de 2 politisti RM. Erau prezente 2 doamne din comisia electorala. Nice job :)

- Sectia de votare nr. 6 din Dorotcaia era in toiul pregatirelor. Presedintele sectiei de votare completa listele pentru 2 urne mobile. Sectia era in supravegherea a 2 politisti zimbitori. Deridicatoarele spalau toate geamurile casei de cultura (cica era Subotkic :)). Pentru cetatenii din stinga Nistrului aveau destinate doar 1000 de buletine. La aceasta sectie de votare isi vor exercita dreptul la vot toti cetatenii RM din raionul Grigoriopol.

Um mic fororeportaj realizat de mine in drum spre si la aceste 3 sectii de votare.

El merita un viitor mai bun! ( BAC-ul spre Molovata Noua)


"Bine a-ti venit in lumea Artei". Sectia de votare din Cocieri.Bine a-ti venit in lumea "listelor la uscat". Sectia de votare Molovata Noua.

Bine a-ti venit in "Lumea Rosie" ( NB! nu fac referinta la palitra de culori a partidelor)Nu uita, si Ea merita un Viitor mai Bun!


Mergi AZI la vot!

Poate impreuna reusim sa aducem parintele acestor copii din Molovata Noua plecati la munca in Moscova.

*Poze realizate de Gligor Natalia pe 4 aprilie 2009.

Gata la culcare. Maine ma asteapta o noua zi!