15 martie 2011

I simply love Patan

Patan - cindva a fost un oras separat de Kathmandu. Acum insa deoarece capitala se extinde, Patan a ajuns sa fie unul din orasele de suburbie.

Patan are ceva special. Am fost de nenumarate ori acolo (aici primul post despre Patan) si singura si cu prieteni, dar de fiecare data revin cu placere. E unul din acele locuri in care de fiecare data descoperi ceva nou: un templu vechi ascuns pe o stradela ingusta, un local nou in care iti poti bucura stomacul (in cazul in care este rezistent la bacterii) cu diferite mincaruri traditionale.

De fiecare data cind ma plictisesc acasa, sau nu am lumina merg in Patan si vorbesc cu lumea sau fac poze. Vorbesc cu oricine vrea sa vorbeasca: batrini, elevi, cersatori, studenti. E interesant sa vorbesc cu necunoscuti, mai invat nepaleza de strada, imi mai recomanda lumea locuri noi ascunse, nebanuite de turmele de turisti ce roiesc de fiecare data prin Patan.

Daca ar fi sa numesc un loc in lume unde ma simt cel mai placut ...atunci acesta este Patan Durbar Square. Pot sa stau ore intregi pe treptele unui templu si sa urmaresc ceea ce se intimpla aici ... farca ar fi un film, un film bun.

Iata ultimele poze de Duminica (13 martie 2011).

Batrinei la vorba in Durbar Square

Copilul si hulubasii

Jocuri in strada

Elevi si batrini

Pe scarile templului


Templu

Templu

Templu

Templu

Elevi

Suvenire

As vrea sa traiesc in asa casa

Un colt de templu

Alt colt de templu

O bucatica de templu

Turisti prin Patan

Rugaciune

Bijuterii

Templu

O stradela mica si ingusta din Patan

Si doamna care face bijuterii la comanda. Imi poza mi le face pe ale mele.