9 octombrie 2011

819 km prin Nepal in 6 zile. Ziua 2,3,4.

Ziua 2,3 și 4 a călătoriei pot fi comprimate într-un singur post.

În ziua 2 și 3 am stat în Pokara, iar în ziua 4 am pornit la drum și spre seară am ajuns în Lumbini (localitatea unde s-a născut Buddha).
După 8 ore și aproape 200 km am ajuns din Kathmandu în Pokara.

ZIUA 2

Priveliștea de unde am luat dejunul. Paame.Scrînciobul din Bamboo este un simbol al sărbătorii Dashain. În tot acest timp, cît ține sărbătoarea, în tot Nepalul poți vedea astfel de construcții, care sunt asaltate de copii și nu numai.În Pokhara am vizitat Davis Fall, numele nepalez a căreia este defapt Patali Chhanga. S-a redenumit în Davis Fall dupa 1961, cînd o femeie din Elveția scăldîndu-se în Phewa Lake, fiind luată de valuri a fost dusă spre această cascadă, unde și-a găsit sfîrșitul.
Alt punct vizitat în Pokhara a fost Bat Cave. Cîndva toți pereții peșterii erau aglomerați de lilieci, acum sunt mai împrăștiați, pentru că vine lumea cam des prin peșteră și le dă cu lumina felinarelor în ochi.


Atracția majoră a Pokarei este Phewa Lake.
La cină ne-am întîlnit cu niște prieteni. Cei din dreapta sunt Robin și Abisha, care au avut o căsătorie aranjată, adică părinții au găsit fată și după ce Robin a și-a dat acordul, exact într-o săptămînă nunta a fost jucată.
Am trecut și pe lîngă cel mai Famous Hair dresser in the town.ZIUA 3

Am început-o cu barca. 300 rupii pe ora ca să vîslești singur. Ne-am veselit și noi cum am putut vîsling o oră în lacul liber.Am înnotat un pic.


După înnot a urmat un prinz neam neam. Dhal Bhat și Fish curry.

După prînz am fost în Sarangkot. Un deal de lîngă Pokhara, de unde se poate face palaglinding și de unde ți se deschide o priveliște frumoasă a întregului oraș.Iată cum arată Pokhara de sus.


Am pomenit deja în postul precedent că de Dashain, se manîncă capre, așa că pînă ajung la destinație, caprele se bucură de ultima plimbare cu motocicleta.Altele sunt mai puțin norocoase și merg pe jos. Astfel ai impresia că lumea a ieșit la o promenadă cu capra.

Unii transportă puii cu bicicleta.


ZIUA 4

Priveliște de pe șosea în drum spre Sangja

Orasul Tansen


La sfîrșitul zilei a 4-a, după vreo 160 km, am ajuns în Lumbini, patria lui Buddha, dar despre asta în următorul post.

Video:

Ps: Billy Bunters, este un restaurant în Pokhara, tare bun, dacă mergeți intrați!